Verliefd - Dagboek - Verscheurd | als liefde een keuze wordt

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verliefd

Gepubliceerd door E. Verwijmeren in regie · 24/3/2014 10:20:11


Afgelopen week hebben we de wat luchtige scènes gerepeteerd.
Inderdaad, u leest het goed, VERSCHEURD is niet alleen drama, er kan ook hier en daar gelachen worden. Dat was aan de repetities ook te merken.
Lieve en Danny mochten een week thuis blijven aangezien we een deel van de scènes met Mara, Roel en Jurgen gingen behandelen.
Scènes vol vrolijkheid, hoop en verliefdheid.
Nu zit dat laatste natuurlijk wel goed. Jurgen en Roel zijn in het dagelijks leven al zo’n 11 jaar een tof koppel. Iedereen die hen persoonlijk kent zal dat meteen beamen. Maar er is natuurlijk wel een verschil tussen elkaar door dik en dun steunen, ongelofelijk graag zien en de eerste verliefdheid.
Tja, hoe was dat nou ook weer. En dan een regisseur die het net even anders wilt dan dat je het indertijd zelf beleefd hebt. Natuurlijk, je bent acteur dus je speelt een rol, de personages hebben niets met je privé leven te maken, maar de scheiding tussen fictie en realiteit wordt opeens wel heel erg dun. Het resultaat? Veel hilariteit. Ik verdenk ze er zelfs van dat ze met opzet die eerste zoen telkens opnieuw wilden doen. De eerste date is misschien ook wel de scène waar ik als regisseur tot op heden het meest heb moeten ingrijpen.

Maar we hebben meer gedaan dan alleen die eerste date.
Bijvoorbeeld de scènes met Mara. Als regisseur droom je van koppels waar op het podium een bepaalde chemie van uit gaat. Bij Lieve en Danny is die chemie er.
Mara en Jurgen vormen ook zo’n koppel. Ze hebben in het verleden al vaker samen gespeeld en voelen elkaar perfect aan. Wanneer je iets aan hun spel wilt veranderen, hoef je dan ook maar een kleine hint te geven en het wordt gedaan. Het leven van een regisseur hoeft niet perse moeilijk te zijn.
Komende week gaan we de scènes die we tot op heden en petit comité gerepeteerd hebben, aan elkaar plakken en zullen dus voor de eerste keer de voorstelling te zien gaan krijgen zoals die op 25 april in première gaat.
Begrijp me goed, we zijn nog lang niet klaar, maar het is voor iedereen goed om te zien waarnaar we toe werken.
Ik houd u op de hoogte.





Stem: 0.0/5
Recente berichten
Maandelijkse berichten
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu