Nog 2 weken… - Dagboek - Verscheurd | als liefde een keuze wordt

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nog 2 weken…

Gepubliceerd door E. Verwijmeren in regie · 11/4/2014 21:22:33


Op het moment dat ik dit aan het schrijven ben, duurt het op de kop af nog 2 weken tot VERSCHEURD in wereldpremière gaat. Nu had ik toen ik met dit blog begon, om u op de hoogte te houden met betrekking tot de voortgang van de productie. En juist nu we de ontknoping naderen, heeft u al 2 weken niets meer van me gehoord.
Is er dan helemaal niets interessants te melden geweest? Integendeel. De trein is goed op stoom en begint steeds meer snelheid te maken. Het probleem is dat er momenteel zo ontzettend veel gebeurd, dat ik nauwelijks tijd kan vinden om u bij te praten. Vanavond heb ik eindelijk even gelegenheid om u bij te praten.
Laten we beginnen met de repetities. Zoals ik eerder heb verteld hebben we voornamelijk fragmentarisch gerepeteerd. Dat wil zeggen, afzonderlijk met vader Jean en moeder Ria en daarnaast met Peter, Tim en An. In deze productie kan dat ook omdat het grootste gedeelte de personages in deze 2 groepen spelen en slechts een klein deel met allen tezamen.  Een groot voordeel hierbij is dat je jezelf volledig kunt concentreren op de karakters van de personages waarmee je op dat moment aan het werken bent.
De afgelopen weken hebben we echter de groepen samengevoegd tot 1 geheel. Dan kun je dan ook pas echt zien hoe het geheel gaat worden. Deze week hebben we voor het eerst een volledige doorloop gedaan. Tevreden? Ja. Natuurlijk is er nog werk, en dan voornamelijk op tekstueel gebied. Maar dat gaat wel goed komen, want de emoties zitten juist en iedereen weet wat van hem of haar in de diverse situaties verwacht wordt. Voor mij als regisseur is het dus alleen nog maar hier en daar een tikkeltje roze of rood te geven zoals tante Til uit de familie Knots.
Afgelopen woensdag heb ik met John, onze technieker, de voorstelling doorgenomen met betrekking tot het geluid. Normaal gezien wordt dit gedurende een repetitie geregeld, maar het is vele malen prettiger voor zowel de technieker als de regisseur om hier even de tijd voor te nemen zonde dat je voor andere zaken gestoord wordt. Komende week gaan we tijdens de repetities eerst het geluid inpassen, en pas in latere instantie het licht en de overige techniek.
Dat laatste zal ook even wennen worden. In het theater staat een computergestuurde lichttafel, maar aangezien er in deze productie spectaculaire effecten zitten en een deel van het decor ook computergestuurd is, heeft onze steun en toeverlaat Roel er voor gekozen om over te stappen op een speciaal computerprogramma dat dit allemaal aan kan. Ook daar moet mee geoefend gaan worden, maar daar hebben we paaszaterdag voor ingeruimd.
En natuurlijk, last but not least…. Het Decor. Trouwe bezoekers van het Seeftheater weten inmiddels dat er sinds een aantal jaren telkens knappe decors op het podium verschijnen. Het lijkt elke keer weer een uitdaging om decors waarvoor het theater eigenlijk te klein is, toch op die kleine scène te krijgen. Met VERSCHEURD hebben we weer een uitdaging gehad. Nou ja “we”. Afgelopen donderdag zijn Roel en Jurgen aan de slag gegaan. En hebben iets weggezet wat u niet voor mogelijk houdt. CHAPEAU! Ik zeg vaker dat je theater maken met z’n allen doet.  Maar wat een voorrecht om te mogen werken met zulke mensen.
Ik hoop dat ik u al weer een beetje heb opgewarmd om te komen zien naar deze bijzondere voorstelling. Mocht u nog niet gereserveerd hebben, wacht niet te lang er zijn al enkele voorstellingen uitverkocht of anders nagenoeg uitverkocht en ook de andere beginnen al aardig vol te lopen.
En mocht u willen reageren naar aanleiding van de site of straks de voorstelling, schroom niet en laat een berichtje achter in ons gastenboek.

Eric





Stem: 0.0/5
Recente berichten
Maandelijkse berichten
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu